Ford sierra club

Auto of busje huren: drie onmisbare tips

Geplaatst op

Wil je zo makkelijk en goedkoop mogelijk een auto of busje huren? Met deze tips kom je een heel eind. Het huren van een auto of busje is in principe een eenvoudige klus: online heb je dat in een paar klikken gedaan. Toch is het goed om rekening te houden met een paar dingen, want je bent zo al gauw een paar tientjes goedkoper uit en ga je beter voorbereid de wagen huren! Ga je bijvoorbeeld een 9 persoons bus huren? Of een autootje voor op vakantie? Lees dan deze tips!

Vergeet je creditcard niet

Voor het huren van een busje of auto heb je vrijwel altijd een creditcard nodig om de waarborg mee te betalen. Heb je die niet? Dan lukt het je vaak niet de auto te huren. De creditcard moet namelijk op naam staan van de hoofdbestuurder. Vraag in dat geval ruim op tijd een creditcard aan bij je bank of probeer een verhuurbedrijf te vinden waar je de waarborg ook via bijvoorbeeld iDeal kunt voldoen.

Let op de 24-uursregel

De huur van je busje of auto wordt per 24 uur berekend. Huur je een auto van 09.00 tot 09.00 uur de volgende dag, dan wordt dat als één dag gerekend. Huur je van 09.00 uur tot 10.00 uur de volgende dag, dan betaal je voor twee volle dagen, ook al gaat het om één uurtje langer dat je de auto huurt. Let hier dus op om geld te besparen.

Grens

Soms mag je kosteloos de grens over met je huurauto of -busje, maar dat geldt niet voor elk verhuurbedrijf. Vraag het daarom vooraf altijd een keertje extra na wanneer je van plan bent de grens over te rijden met je huurauto of -busje. Beter een keer te veel vragen dan achteraf voor verrassingen komen te staan!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze teksten en haal meer uit je Ford Sierra-ervaringen. Stay inspired!

Contactgegevens

Via info @ fordsierraclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden