Ford sierra club

De 5 onderdelen die je in elke auto vindt

Geplaatst op

Om kosten te besparen kan het enorm helpen als je over kennis van auto onderdelen beschikt. Zo kun je bij benodigd onderhoud eventueel zelf aan de slag of snap je waar de automonteur over praat bij grote reparaties. In dit artikel leggen we 5 auto onderdelen uit die je in elke auto vindt.

1.      Accu

De accu is een kritisch onderdeel in elke auto. Hiermee wordt je auto namelijk ingeschakeld. In de meeste auto’s bevindt de accu zich onder de motorkap en kun je deze identificeren met de symbolen – en +.

2.      As

De as is verantwoordelijk voor de overdracht van het vermogen van de motor naar de wielen. Het is een essentieel onderdeel om de auto in beweging te brengen, maar ook bij het remmen en draaien. Je kunt zelf controleren wat de status van je assen is door te checken of het een hard geluid maakt. Je zal ook heftige trillingen ervaren als je in de auto rijdt, vooral als je draait of remt.

3.      Remmen

Het remsysteem van je auto bestaat uit een groot aantal onderdelen, waaronder het rempedaal, de remklauw, het remblok en de rotor. Als er iets mis is met de remmen, is dat meestal het gevolg van iets dat misgaat met de remklauw, het remblok of de rotor.

Remklauwen kunnen zich aan de achterzijde van de voor- of achterwielen bevinden. Remblokken zitten ook achter een wiel en slijten naar verloop van tijd. Als je een piepend geluid hoort als je remt, dan weet je dat het remblok bijna helemaal versleten is.

De rotor bevindt zich naast de remklauw en het remblok en wordt elke keer dat je remt aan veel warmte blootgesteld. Het remmen wordt belemmerd als de rotoren uit elkaar beginnen te vallen. Vervang de rotoren daarom altijd tegelijk om veilig te blijven rijden.

4.      Radiator

De radiator bevindt zich onder de motorkap. Deze zit in de buurt van de motor, omdat het onderdeel de motor afkoelt en oververhitting voorkomt. De motor moet voldoende koelvloeistof bevatten om ervoor te zorgen dat de motortemperatuur nooit te hoog oploopt.

5.      Schokdempers

Schokdempers helpen om je auto stabiel te houden wanneer je over oneffenheden in de weg rijdt. De schokdempers bevinden zich aan de onderkant van je auto. Als ze versleten zijn is het noodzakelijk dat ze direct vervangen worden om slijtage aan het ophangsysteem van de auto te voorkomen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze teksten en haal meer uit je Ford Sierra-ervaringen. Stay inspired!

Contactgegevens

Via info @ fordsierraclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden