Ford sierra club

Geschikte vloeren voor een automuseum

Geplaatst op

In een automuseum staan auto’s opgesteld en er komen natuurlijk bezoekers naar de tentoonstelling. Deze combinatie maakt dat er sprake is van een zware belasting van de vloeren in de toonzalen. In een automuseum is de gehele uitstraling uiteraard van belang en naast de toonzalen zijn er wat dat betreft ook andere ruimtes die van een geschikte vloer voorzien dienen te worden. In dat opzicht is een beton ciré vloer onder meer perfect voor de sanitaire ruimtes in een automuseum.

Beton ciré vloer voor een stijlvolle uitstraling

Het totale plaatje in een museum dient te kloppen en daarom is het onder meer belangrijk om aandacht te besteden aan de entree net als aan de inrichting van de toonzaal. Om daarop aan te sluiten, is het van belang dat bezoekers die naar het toilet willen eveneens van een nette en stijlvolle ruimte gebruik kunnen maken. Beton ciré staat wat dat betreft bekend als decoratieve betonstuc en is bovendien hygiënisch dankzij het aaneengesloten geheel. Er zijn geen naden van toepassing en bovendien is een beton ciré vloer zowel watervast als slijtvast.

Kunststof vloer in toonzaal Er zijn vloeren voor een automuseum die perfect zijn voor toonzalen en die tegen een hoge belasting bestand zijn. Dat is het geval met een epoxyvloer die zowel bestand is tegen de belasting van auto’s als tegen een groot aantal bezoekers dat over de vloer loopt. Overigens zijn grindvloeren eveneens perfect voor een automuseum. Wat dat betreft zijn er verschillende soorten naadloze vloeren geschikt voor iedere ruimte in een automuseum. Er valt rekening te houden met de wensen qua kleuren en designs en eventueel met het aanbrengen van details in de vloer, zoals bij een epoxyvloer mogelijk is. Een groot voordeel is verder dat dergelijke naadloze vloeren duurzaam, slijtvast en onderhoudsvrij zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze teksten en haal meer uit je Ford Sierra-ervaringen. Stay inspired!

Contactgegevens

Via info @ fordsierraclub.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden